Marie Fjelsted


Det bliver intimt, poetisk og storslået på en og samme tid, når Marie Fjelsted indtager scenen på Folkely Festival.

Sanger og sangskriver Marie Fjeldsted har netop udgivet 1. single i eget navn. Tidligere har hun optrådt under kunstnernavnet Penny Police, og har høstet mange flotte anmeldelser i både ind- og udland. Bl.a. for albummet Be Lucky, som kom i 2019. Men der var også en anmelder, der bemærkede en fornemmelse af ”at ’Be Lucky’ både er et nybrud og en mellemstation for en musiker, der måske ikke bare har taget et vigtigt nyt skridt, men måske helt regulært står midt i en afgørende transformation” (Kim Skotte, Politiken).

Der var en transformation i gang, og de pandemiske år skubbede processen afgørende frem. Sammen med sin partner Linus Valdemar gjorde hun soveværelset til studie, og i det rum har hun fremelsket et enklere eget udtryk, som nu ser dagens lys i hendes eget navn.

De nye sange er opstået ud af samme musikalske sindelag, men for Marie var det nødvendigt at skære ind til benet i både sangskrivning og produktion. Dogmet var at skabe nærværende pop, hvor hver en tone skulle føles bydende nødvendig. Sangene er således kommet et mere enkelt sted hen. Hendes fængende melodier står endnu tydeligere frem, løftet op af hendes luftige vokal og en fintfølende fornemmelse for at blande det umiddelbare og enkle med det følsomme og atmosfæriske.